Édességek

Felfordított nektarinlepény

Folyamatosan kísérletezek olyan édességekkel, amelyek nem az „ahhoz képest, hogy mentes, egészen ehető” kategóriába tartoznak, hanem a „nem hiszed el róla, hogy mentes” verseny nyertesei lehetnének. Ez a sütemény pontosan ilyen, bár megelőzte számos kudarc, de végül megérte, hogy nem adtam fel.

Felfordított nektarinlepény

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 5 dkg gluténmentes zabpehely
  • 8 dkg barna rizsliszt
  • 5½ dkg mandulaliszt
  • 1½ - 1½ dkg tápiókakeményítő és fehér rizsliszt
  • 3½ dkg burgonyakeményítő
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 25 dkg nádcukor
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1½ dl semleges ízű olaj (pl. szőlőmagolaj vagy felolvasztott kókuszolaj)
  • A gyümölcsös részhez:

  • 50 dkg nektarin, kimagozva és vékony cikkekre vágva
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • A tálaláshoz:

  • kevés porcukor

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt légkeveréses üzemmódban 175 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 25×35 cm-es tepsit.

2

A gyümölcsöt összekeverjük a fahéjjal egy tálban, és félretesszük.

3

A tésztához a zabpelyhet egy közepes méretű, száraz serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve enyhén megpirítjuk, majd kihűtjük. Ezután lisztfinomságúra őröljük egy kávédarálóban.

4

A megőrölt zabpelyhet, a barna rizslisztet, a mandulalisztet, a tápiókakeményítőt, a fehér rizslisztet, a burgonyakeményítőt, a sütőport és a sót lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel jól összevegyítjük egy tálban.

5

A cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot 8 perc alatt robotgéppel alaposan felhabosítjuk egy nagy tálban, majd lassú fokozaton apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, aztán az olajat.

6

A tepsibe szórjuk a fahéjas gyümölcsöt, elegyengetjük, majd a gyümölcsre öntjük a tésztát. A süteményt 45 perc alatt megsütjük, aztán tepsistül rácsra tesszük, és kihűtjük.

7

A tepsire ráhelyezünk egy vágódeszkát, kifordítjuk rá a süteményt, majd leemeljük a tepsit, lehúzzuk a süteményről a sütő¬papírt, és az édességet kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

24 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet