Mindenki imádta a próbafőzések során a szerkesztőségben: volt, aki azért, mert csokis; volt, aki azért, mert mogyorós; és volt, aki azért, mert ropogós. Quinoát, amely nagy fehérjetartalma miatt az inkák szent étele is volt, bioboltokban kapni.
Csokis-mogyorós desszert aszalt meggyel
Hozzávalók
- 2 dkg aszalt meggy
- 4 dkg mogyoró
- 4 dkg puffasztott quinoa
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál csokis mogyorókrém
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
A díszítéshez:
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál habtejszín
Elkészítés
Az aszaltmeggy-szemeket félbevágjuk. A mogyorót illatosra pirítjuk egy serpenyőben, majd kihűtjük és durvára őröljük. Ezután a meggyet, a mogyorót és a puffasztott quinoát összevegyítjük.
A csokoládét, a csokis mogyorókrémet, a vajat és a mézet gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk. Ráöntjük a mogyorósmeggyes quinoára, és összedolgozzuk.
A masszából 30 db egyforma méretű kupacot kanalazunk egy sütőpapíros tálcára, aztán kidermesztjük a hűtőben.
A díszítéshez a fehér csokoládét és a tejszínt a mikrohullámú sütőben, 450 watton többször átkeverve, összesen kb. 20 másodperc alatt összeolvasztjuk. Átkanalazzuk egy kis nejlonzacskóba, majd a zacskó egyik végét ollóval lecsípjük, és csíkokat csurgatunk belőle a desszertekre.
A desszerteket visszatesszük a hűtőbe, hogy rájuk dermedjen a díszítés.
Megjegyzés
30 db lesz belőle. (2 db/adag: 133 kcal)