A legtöbb vegán csokikrém avokádóval készül. Ez egy ízesebb, finomabb változat datolyával.
Datolyás csokoládémousse
Hozzávalók
- 10 dkg magozott, puha aszalt szultán datolya
- 2 evőkanál kókusztejszín
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 dl jéghideg kókusztej
A tálaláshoz:
- pár szem friss áfonya
- 1 evőkanál apróra tört pisztácia
Elkészítés
1
A datolyát késes betétű robotgépbe tesszük, aztán a kókusztejszínnel és a kakaóporral együtt sűrű, egynemű krémmé pürésítjük. Ezután apránként hozzáöntjük a hideg kókusztejet úgy, hogy minden egyes kókusztejadag után addig járatjuk a gépet, amíg újra sima krémet kapunk.
2
A csokimousse-t kis méretű üvegtálkákba adagoljuk, és néhány órára (akár 1 éjszakára) lefedve a hűtőbe tesszük.
3
Áfonyával és apróra tört pisztáciával díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.