Édességek

Datolyás csokoládémousse

A legtöbb vegán csokikrém avokádóval készül. Ez egy ízesebb, finomabb változat datolyával.

Datolyás csokoládémousse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 10 dkg magozott, puha aszalt szultán datolya
  • 2 evőkanál kókusztejszín
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 dl jéghideg kókusztej
  • A tálaláshoz:

  • pár szem friss áfonya
  • 1 evőkanál apróra tört pisztácia

Elkészítés

1

A datolyát késes betétű robotgépbe tesszük, aztán a kókusztejszínnel és a kakaóporral együtt sűrű, egynemű krémmé pürésítjük. Ezután apránként hozzáöntjük a hideg kókusztejet úgy, hogy minden egyes kókusztejadag után addig járatjuk a gépet, amíg újra sima krémet kapunk.

2

A csokimousse-t kis méretű üvegtálkákba adagoljuk, és néhány órára (akár 1 éjszakára) lefedve a hűtőbe tesszük.

3

Áfonyával és apróra tört pisztáciával díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet