Édességek

Kókusztejes rizspuding

Ha van a rövid vagy közepes szemű rizsfajták között krémességi verseny, akkor a ragacsos rizs a győztes: ebből főzhető igazan ragacsos-tapadós jellegű fogás. A belőle készült rizspuding olyan krémes, hogy a tejberizsrajongóknak sem tűnik fel, hogy valójában tejmentes ételről van szó.

Kókusztejes rizspuding

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg ragacsos rizs
  • 5 dl sűrű kókusztej (pl. AroyD)
  • 10 dkg kókuszvirágcukor (vagy barna cukor)
  • ½ teáskanál só
  • A tálaláshoz:

  • friss gyümölcs vagy gyümölcskompót

Elkészítés

1

A rizst hideg vízben alaposan átmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi kétujjnyira ellepi. Lefedjük, és 1 éjszakát állni hagyjuk.

2

Másnap a rizst leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Vizet forralunk egy magas falú lábosban, és beteszünk az aljára egy párolóbetétet, amit kibélelünk egy tiszta textilpelenkával. Ebbe szórjuk a lecsepegtetett rizst. Betakarjuk a pelenkával, aztán rátesszük a lábosra a fedőt, és közepes lángon kb.

3

30 perc alatt puhára gőzöljük a rizst.

4

Ezalatt egy kis lábosban forrpontig melegítjük a kókusztejet a cukorral és a sóval.

5

Amikor a rizs elkészült, a pelenkánál fogva kiemeljük a lábosból, kibontjuk, és átszedjük egy nagy tálba. Azonnal meglocsoljuk a forró kókusztej felével, alaposan összekeverjük, és legalább 20 percre félretesszük, állni hagyjuk.

6

Végül tálkákba szedünk 1-1 nagy gombóc kókuszos rizst, és a maradék kókusztejet köré öntve, friss gyümölccsel vagy kompóttal megpakolva tálaljuk.

Megjegyzés

6–8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet