Falatok

Kukoricalepények fetás paradicsomsalátával

A kukorica viszonylag magas szénhidráttartalmának van egy kellemes hozadéka: nagyon jóízű lesz pirítás során.

Kukoricalepények fetás paradicsomsalátával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • A lepényekhez:

  • 4 cső csemegekukorica, a szemek késsel levágva
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • ½ kávéskanál sütőpor
  • 1 kis csokor újhagyma, fehér szárrésze karikákra vágva
  • ½ kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zabpehely
  • ½ kávéskanál őrölt római kömény
  • késhegynyi chilipor
  • só és frissen őrölt bors
  • A salátához:

  • 50 dkg koktélparadicsom, félbevágva
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg előre kockázott, fűszeres, feta jellegű sajt, lecsepegtetve
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • só és frissen őrölt bors
  • A sütéshez:

  • 3-4 evőkanál olaj

Elkészítés

1

A lepényekhez az összes hozzávalót egy késes betétű robotgépbe szórjuk, és pulzálva darabos masszává aprítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kikanalazzuk egy keverőtálba, és lefedve 20 percre félretesszük.

2

Addig elkészítjük a salátát. A paradicsomfeleket enyhén megsózzuk, és egy nagy serpenyőben, az olajon, nagy lángon kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk. Egy keverőtálba szórjuk, összeforgatjuk a fetakockákkal, meglocsoljuk az extraszűz olívaolajjal és az ecettel, sózzuk, borsozzuk, és ismét alaposan összeforgatjuk. Lefedve félretesszük.

3

Egy újabb nagy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, és a félretett kukoricás masszából 1-1 púpos evőkanálnyit simítunk a serpenyőbe, egyszerre csak annyit, hogy ne legyen túlzsúfolt. A lepények egyik oldalát közepes lángon addig sütjük, amíg enyhén megpirulnak, ekkor óvatosan megfordítva készre sütjük őket. Szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedjük őket, és az eddigiek szerint megsütjük a többi lepényt is.

4

Melegen, a félretett paradicsomsalátával tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet