Kényelmes és különleges. Külön jutalompontot ér, hogy keveset kell utána mosogatni, mert csupán egyetlen tepsi és egyetlen tál szükséges hozzá.
Sütőtökös csirke
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemellfilé, ujjnyi csíkokra vágva
- 75 dkg sütőtök (tisztított súly), 2×2 cm-es kockákra vágva
- 2 fej lila hagyma, vékony szeletekre vágva és gyűrűkre szedve
- só és frissen őrölt bors
Az olívaolajos öntözőléhez:
- 1½ dl olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, szétnyomva
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja és frissen facsart leve
- 1 evőkanál füstölt őrölt pirospaprika
- ¼ teáskanál chilipehely
- 2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
A tálaláshoz:
- 1 csokor apróra vágott friss koriander
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es, mély tepsit.
A csirkecsíkokat egy tálban megsózzuk, megborsozzuk, és átforgatjuk, hogy minden húsdarabot érjen a só és a bors. Beletesszük a tepsibe, hozzáadjuk a sütőtökkockákat és a gyűrűkre szedett lila hagymát, majd megint sózunk, borsozunk egy kicsit, és az egészet jól összeforgatjuk.
Az olívaolajos öntözőlé hozzávalóit kézi habverővel összedolgozzuk ugyanabban a tálban, amelyet eddig használtunk.
A csirkés, sütőtökös, lila hagymás keveréket egyenletes rétegben szétterítjük a tepsiben, és rácsurgatjuk az olívaolajos öntözőlevet.
A tepsit szorosan letakarjuk alufóliával, és az ételt így sütjük 35 percig, majd alufólia nélkül további 10 percig. Tálalás előtt meghintjük apróra vágott korianderzölddel.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.