Ízes fasírt nyáriasan könnyedre hangszerelve, zsír vagy grill helyett pedig sütőben sütve, hogy még kímélőbb legyen.
Fasírtnyárs
Hozzávalók
- 60 dkg darált marhahús (nyak, lábszár vagy szegy)
- 5 dkg fenyőmag, megpirítva
- 1 kis csokor friss menta, levelei apróra vágva
- 1 kis csokor friss petrezselyem, levelei apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 kávéskanál chilipehely
- 1 kezeletlen zöldcitrom reszelt héja és a zöldcitrom gerezdekre vágva
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 2 kávéskanál só
Elkészítés
1
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hozzávalókat egy közepes keverőtálban kézzel alaposan összedolgozzuk. A masszából egy kis serpenyőben kisütünk egy falatnyi adagot, hogy eldönthessük, elég sós-e.
2
Az elkészült húskeverékből 12 egyforma gombócot formálunk. Feltűzünk 2 golyót 2 saslikpálcára, majd kézzel oválissá gyúrjuk-formázzuk. Ugyanígy elkészítjük a többi nyársat is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. A zöldcitromgerezdekkel tálaljuk.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.