Falatok

Fasírtgolyó sültpaprika-mártogatóssal

Bő olaj helyett végül a sütőben készülnek el a húsgolyók, ezért a hagyományos változathoz képest egészségesebb. A sültpaprika-mártogatós pedig legalább annyira jóízű, mint a gyakran túlcukrozott ketchup.

Fasírtgolyó sültpaprika-mártogatóssal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • A fasírthoz:

  • 10 dkg házi töpörtyűs pogácsa
  • 1 dl tej
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma, lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 1 kis csokor friss petrezselyem, apróra vágva
  • só és frissen őrölt bors
  • A sütéshez:

  • 1½ dl olaj
  • A sültpaprika-mártogatóshoz:

  • 30 dkg konzerv-sültpaprika, lecsepegtetve
  • 5 dkg feta, lecsepegtetve és felkockázva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, felszeletelve
  • 2 teáskanál morzsolt oregánó
  • ¼ dl olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es, rácsos tepsibe.

2

A fasírtgolyókhoz a pogácsát darabokra tépjük, majd egy kis tálban nyakon öntjük a tejjel, és hagyjuk, hogy minél több folyadékot magába szívjon. Kinyomkodjuk, és átrakjuk egy nagy tálba.

3

A pogácsához hozzáadjuk a darált húst, a tojást, a vöröshagymát, a fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és összedolgozzuk. A masszából enyhén nedves kézzel 3,5 cm átmérőjű golyókat formázunk.

4

A sütéshez az olajat vékony rétegben, nagy lángon megforrósítjuk egy 28 cm átmérőjű edényben. A fasírtgolyókat 3 adagra osztva, adagonként 3-3 perc alatt körbepirítjuk rajta, de csak mérsékelt tűzön. Ami kész, átszedjük a rácsos tepsibe.

5

A fasírtgolyókat 15 perc alatt készre sütjük a sütőben. Ezalatt a mártogatóshoz a hozzávalókat botmixerrel összedolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk.

6

Tálaláskor a fasírtgolyókba koktélpálcikákat szúrunk, és a sültpaprika-mártogatóssal kínáljuk.

Megjegyzés

10 kis adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet