Édességek

Ricottakrém eperrel

Habkönnyű poharas desszert, amelynek a búzadara ad testességet, az eper és a ricotta fanyarságot, a tonkababtól pedig izgalmas, intenzív lesz a végeredmény.

Ricottakrém eperrel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 értékelés, átlag: 3,62 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 6 dl tej
  • ½ citrom héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 csipet só
  • 30 dkg ricotta
  • Az epres részhez:

  • 50 dkg eper
  • ½ tonkabab
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

1

A tejet egy kis lábosba öntjük, hozzáreszeljük a citrom héját, beleöntjük a vaníliát és a cukrot, és feltesszük főni. Amikor már kezd forrósodni, beleszórjuk a búzadarát és a sót. Kevergetve 7-8 perc alatt készre főzzük, majd félretesszük hűlni.

2

Amíg hűl, az epreket megtisztítjuk, 6 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit negyedeljük, és egy kis lábosba tesszük. Hozzáreszeljük a tonkabab felet a reszelő finom lyukú oldalán, beleszórjuk a cukrot, és 20 perc alatt mérsékelt lángon összefőzzük, amíg a cukor elolvad és a gyümölcs leve kezd besűrűsödni.

3

A langyosra hűlt darához adjuk a ricottát, és botmixerrel simára dolgozzuk. Előveszünk 6 db 3 dl-es poharat, mindegyik aljába kanalazunk 3-3 evőkanállal a ricottás keverékből. Erre kanalazunk 3-3 evőkanállal az eperből, majd lezárjuk a maradék ricottás keverékkel. A tetejét a maradék eperrel díszítjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet