Édességek

Limoncellohab

Multikulturális recept: a módszer angol, a citromlikőr délolasz eredetű. Az angol konyha syllabubnak hívja azt a lágy habot, amely tejszínből, valamilyen savanykás folyadékból (pl. citromlé) és alkoholból tevődik össze. A savak besűrítik a tejszínt, emiatt enyhén krémes állaga lesz. Voltaképpen nem is recept ez, hanem egy módszer, és kedvünkre variálhatjuk.

Limoncellohab

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 értékelés, átlag: 4,60 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 citrom
  • 175 ml limoncello (délolasz citromlikőr)
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dl hideg habtejszín
  • 10 dkg aprított kandírozott citromhéj

Elkészítés

1

A citromot megmossuk, és a héját belereszeljük egy tálba. A levét kifacsarjuk, majd átszűrve hozzáöntjük a citromhéjhoz.

2

A citromhéjas citromléhez hozzáadjuk a likőrt és a porcukrot, aztán kézi habverővel addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután hozzátöltjük a hideg tejszínt, és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel lágy habot verünk belőle 5­-6 perc alatt.

3

A habot arányosan szétosztjuk 6 db 1½ dl­es pohárban. A tetejére rászórjuk a kandírozott citromhéjat, és tálalásig a hűtőben tartjuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet