Édességek/ MENTES!

Kávés-mogyorós csokitorta

Extra csokoládés ízű, szuper mogyorós és intenzíven kávés. A textúrája halványan a brownie-ra emlékeztet, és talán ezért is mondta róla néhány próbafőző, hogy full nyami édesség. Annak sem kell félnie tőle, aki friss motoros a konyhában, mert a tésztája megbocsátó, a receptet pedig részletesen írtam le.

Kávés-mogyorós csokitorta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 értékelés, átlag: 3,91 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 10 dkg mogyoró
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 2 teáskanál őrölt kávé
  • 4 tojás
  • ¼ teáskanál só
  • 20 dkg nádcukor
  • 20 dkg vegán mogyorós nugátkrém
  • 4 evőkanál kávélikőr
  • A forma előkészítéséhez:

  • kevés kókuszolaj és cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kiolajozunk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát, majd méretre vágott sütőpapírt fektetünk az aljába, és ezt is megolajozzuk. A tortaforma belsejét vékonyan behintjük kakaóporral.

2

Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk. A mogyorót egy közepes méretű, száraz serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve pár perc alatt megpirítjuk, majd kezelhetőre hűtjük, és papírtörlő közt lemorzsoljuk róla a héját. Ezután a már teljesen kihűlt mogyorót és a csokoládét együtt finomra őröljük, és ehhez hozzákeverjük a sütőport meg a kávét.

3

A tojásokat szétválasztjuk egy-egy tálba. A tojásfehérjékhez adjuk a sót, robotgéppel habot verünk belőle, majd kanalanként hozzászórunk összesen 5 dkg nádcukrot, és tovább verjük, amíg kemény hab lesz.

4

A tojássárgájákat és a maradék 15 dkg nádcukrot az eddig használt robotgéppel világos színűre habosítjuk 2-3 perc alatt. Lassú fokozaton belekeverjük a géppel a mogyorós nugátkrémet, aztán a likőrt. Ekkor széles fejű fakanálra váltunk, és ezzel belevegyítjük a darált csokis-mogyorós részt.

5

A sűrű masszában, továbbra is a fakanalat használva, erőteljesen eldolgozzuk a fehérjehab felét. Nem baj, ha összetörik, sőt, az a cél, hogy ezzel kicsit felhígítsuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a fakanállal a maradék habot.

6

A masszát átöntjük a tortaformába, elsimítjuk, és megsütjük 45 perc alatt, de az utolsó 20 percben alufóliával letakarjuk. A tortaformában hagyva rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük, mielőtt felszeletelnénk.

Megjegyzés

8–10 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet