Gluténmentes. Tejmentes. Tojásmentes.
Gyümölcsös-diós labda
Hozzávalók
A diós masszához:
- 20 dkg dió
- 8 dkg enerBIO puha aszalt sárgabarack
- 2.5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál enerBIO juharszirup
A rumos barackpüréhez:
- 10 dkg enerBIO puha aszalt sárgabarack
- 2 evőkanál rum
- 1-2 teáskanál friss citromlé
a hempergetéshez
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A diós masszához a diót mérsékelt lángon kevergetve megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd kihűtjük. Az aszalt barackot félbevágjuk. Ezután a diót, az aszalt barackot, a kakaóport és a juharszirupot egy késes robotgépben összedaráljuk.
A rumos barackpüréhez a hozzávalókat botmixerrel összepürésítjük. Mivel az aszalt barack puha, elég csak félbevágni vagy félbetépkedni előtte.
Kiterítünk magunk elé egy darab folpakot, hogy azon formázzuk meg a labdákat. Ez úgy megy, hogy a masszából először 10 db egyenlő golyót gyúrunk, aztán egy-egy golyót ráhelyezünk a folpakra, enyhén nedves kézzel 10 cm átmérőjű körlapra nyomkodjuk, és a közepébe belehalmozunk jó 1 dkg rumos barackpürét. Ezután a pürés részre ráhajtogatjuk a diós körlap széleit a folpak segítségével, és a kezeinkkel pingponglabda méretű golyót formálunk belőle.
Az elkészült „labdákat” meghempergetjük kakaóporban. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
Megjegyzés
10 db lesz belőle.