MENTES!/ Videók

Kávés-mogyorós csokitorta

Gluténmentes.

Kávés-mogyorós csokitorta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 dkg enerBIO étcsokoládé, apróra vágva
  • 10 dkg mogyoró, megpirítva
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál enerBIO Café de Perú bio arabica őrölt kávé
  • 4 tojás
  • ¼ teáskanál só
  • 5 dkg + 15 dkg enerBIO nyers nádcukor
  • 20 dkg enerBIO mogyorós nugátkrém
  • 4 evőkanál kávélikőr
  • a forma előkészítéséhez kevés kókuszolaj és cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kiolajozunk egy 24 cm-es tortaformát, méretre vágott sütőpapírt fektetünk az aljába, és ezt is megolajozzuk. A tortaforma belsejét behintjük kakaóporral.

2

Az étcsokoládét és a mogyorót megőröljük, aztán összekeverjük a sütőporral és az őrölt kávéval.

3

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékhez adjuk a sót, robotgéppel lágy habot verünk belőle, majd apránként hozzászórunk 5 dkg cukrot, és tovább verjük, amíg kemény habot kapunk.

4

A tojássárgájákat és 15 dkg cukrot egy nagy tálban kézi robotgéppel világosra habosítunk 2-3 perc alatt. Lassú fokozaton belekeverjük a mogyorós nugátkrémet és a likőrt. Ezután fakanállal belevegyítjük az összedarált csokis részt.

5

A sűrű masszába fakanállal erőteljesen beledolgozzuk a fehérjehab felét. Nem baj, ha ez összetörik, sőt, az a cél, hogy kicsit felhígítsuk vele. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék habot.

6

A masszát egyenletes rétegben átöntjük a tortaformába, és megsütjük 45 perc alatt úgy, hogy az utolsó 20 percben alufóliával letakarjuk. A tortaformában hagyva rácsra tesszük, és kihűtjük. A tálalásnál adhatunk mellé mogyorós nugátkrémet.

Megjegyzés

8-10 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet