Gluténmentes.
Kávés-mogyorós csokitorta
Hozzávalók
- 20 dkg enerBIO étcsokoládé, apróra vágva
- 10 dkg mogyoró, megpirítva
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál enerBIO Café de Perú bio arabica őrölt kávé
- 4 tojás
- ¼ teáskanál só
- 5 dkg + 15 dkg enerBIO nyers nádcukor
- 20 dkg enerBIO mogyorós nugátkrém
- 4 evőkanál kávélikőr
- a forma előkészítéséhez kevés kókuszolaj és cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kiolajozunk egy 24 cm-es tortaformát, méretre vágott sütőpapírt fektetünk az aljába, és ezt is megolajozzuk. A tortaforma belsejét behintjük kakaóporral.
Az étcsokoládét és a mogyorót megőröljük, aztán összekeverjük a sütőporral és az őrölt kávéval.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékhez adjuk a sót, robotgéppel lágy habot verünk belőle, majd apránként hozzászórunk 5 dkg cukrot, és tovább verjük, amíg kemény habot kapunk.
A tojássárgájákat és 15 dkg cukrot egy nagy tálban kézi robotgéppel világosra habosítunk 2-3 perc alatt. Lassú fokozaton belekeverjük a mogyorós nugátkrémet és a likőrt. Ezután fakanállal belevegyítjük az összedarált csokis részt.
A sűrű masszába fakanállal erőteljesen beledolgozzuk a fehérjehab felét. Nem baj, ha ez összetörik, sőt, az a cél, hogy kicsit felhígítsuk vele. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék habot.
A masszát egyenletes rétegben átöntjük a tortaformába, és megsütjük 45 perc alatt úgy, hogy az utolsó 20 percben alufóliával letakarjuk. A tortaformában hagyva rácsra tesszük, és kihűtjük. A tálalásnál adhatunk mellé mogyorós nugátkrémet.
Megjegyzés
8-10 adag lesz belőle.