Gluténmetes. Tojásmentes.
Áfonyás borzaska
Hozzávalók
- 20 dkg enerBIO mandula
- 10 dkg enerBIO aszalt áfonya, apróra vágva
- 3 csapott evőkanál enerBIO hajdinaliszt
- 1 nagy, kezeletlen héjú citrom
- 1 dl habtejszín
- 5 evőkanál enerBIO folyékony virágméz
A díszítéshez:
- 5 dkg fehércsokoládé, apróra törve
- 1 evőkanál habtejszín
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe.
A mandulát megdaráljuk, aztán átszórjuk egy tálba. Hozzáadjuk az aszalt áfonyát, a hajdinalisztet, a citrom reszelt héját, a tejszínt és a mézet. Fakanállal alaposan összevegyítjük.
A masszát púpos evőkanálnyi adagokban a tepsire halmozzuk, és megsütjük 10 perc alatt, egyik tepsivel a másik után. Csak akkor szedjük le, ha már teljesen kihűltek.
A díszítéshez egymás mellett felsorakoztatjuk a kekszeket. A fehércsokit és a tejszínt gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk, majd megcsíkozzuk vele a kekszeket. Megvárjuk, amíg a csokicsíkok megdermednek.
Megjegyzés
Kb. 20 db lesz belőle.