Édességek

Túrós bejglipite


Túrós bejglipite

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj, olvasztva
  • 15 dkg mákos bejglimorzsa (lásd a Gyors bejglitorta bevezetőjében)
  • 20 dkg túró
  • 1 kezeletlen narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál frissen facsart narancslé
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 185 fokra.

2

Az olvasztott vajat összedolgozzuk a bejglimorzsával, majd egyenletes, kb. 5 mm-es rétegben egy hosszúkás, 11×33 cm-es tarteletteformába nyomkodjuk.

3

A forró sütőbe tolva kb. 10 perc alatt elősütjük a tésztát, majd kivesszük, és langyosra hűtjük.

4

A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancslevet. A tojásfehérjékből csipetnyi sóval kézi robotgéppel lágy habot verünk. Apránként hozzászórjuk a cukrot, és addig keverjük tovább, amíg kemény és fényes habot kapunk. Aztán a cukros tojáshabot spatulával óvatosan a narancsos túróhoz forgatjuk, majd a masszát az elősütött tésztára simítjuk.

5

Visszatesszük a pitét a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

4–6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet