Levesek

Bableves


Bableves

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 értékelés, átlag: 3,40 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 25 dkg száraz fehér bab
  • 1 fej vöröshagyma, kisebb kockákra vágva
  • 2 közepes sárgarépa, kisebb darabokra vágva
  • 2 paradicsom, kisebb kockákra vágva
  • 1 kisebb kápia paprika, egészben
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • ½ teáskanál szárított borsikafű
  • A tálaláshoz:

  • 1 evőkanál apróra vágott friss menta
  • 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés

1

A fehér babot 1 éjszakán keresztül hideg vízben áztatjuk.

2

Másnap leszűrjük, átmossuk, és a hagymával együtt egy 5 literes fazékba tesszük. Felöntjük 2 liter hideg vízzel, majd az egészet felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a sárgarépát, a paradicsomot és a kápia paprikát, sózzuk, és takaréklángon gyöngyözve főzzük 50 percig.

3

A főzési idő felénél a leveshez kanalazzuk az olajat, majd tovább fűszerezzük a pirospaprikával és a borsikafűvel, végül további 25 perc alatt az egészet készre főzzük. Friss mentával és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet