Édes, csípős és citrusos ízek találkozása. Kiválóan passzol ázsiai fűszerezésű halas ételek mellé is.
Chilis édesburgonya-saláta
Hozzávalók
- 80 dkg édesburgonya, meghámozva és 2×2 cm-es kockákra vágva
- só
- 5 dkg mazsola
- 1 nagy csokor friss korianderzöld, felaprítva
- 1 piros chilipaprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve
Az öntethez:
- 1 sonkahagyma, finomra aprítva
- 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 dl olívaolaj
- ½ teáskanál Cayenne-bors
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A felkockázott édesburgonyát feltesszük főni egy nagy fazék hideg, sós vízben. Forrástól számított 5-6 perc alatt puhára főzzük.
A felaprított sonkahagymát beleszórjuk egy nagy salátástálba. Hozzáadjuk a reszelt zöldcitromhéjat, a zöldcitromlevet és a balzsamecetet, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olajat. Fűszerezzük a Cayenne-borssal és a római köménnyel. Sózzuk, borsozzuk.
A főtt édesburgonyát leszűrjük, és azonnal a fűszeres öntetbe forgatjuk. Teljesen kihűtjük. (1 nappal korábban elkészíthető. Zárt dobozban a hűtőben tartható.)
Tálaláskor a mazsolát belekeverjük a burgonyasalátába. Ezután megkóstoljuk az ételt, és ha szükséges, újrasózzuk. Aprított korianderzölddel és a chilidarabkákkal megszórva adjuk asztalra.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.