Hagyományos ízű étel, és ezen az sem változat, hogy a zöldségtallérokhoz kurkumát szórunk. Ugyanis a fűszer ízét nem fogjuk érezni, viszont szépen megszínezi a fehér zellert és a karalábét – így „chipsillúziót” keltenek.
Mustáros-kapros harcsa sült zöldségtallérokkal
Hozzávalók
A harcsához:
- 80 dkg harcsafilé, 5×2 cm-es csíkokra vágva
- só és frissen őrölt bors
- 2 nagy csokor újhagyma fehér szára, apróra vágva
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
A zöldségtallérokhoz:
- 50 dkg zeller, megtisztítva és 0,5 cm vékonyan felszeletelve
- 50 dkg karalábé, megtisztítva és 0,5 cm vékonyan felszeletelve
- 1 teáskanál kurkuma
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- só és frissen őrölt bors
Az öntethez:
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 dl kókusztej
- 2 evőkanál aprított friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, és sütőpapírral kibélelünk 2 db 30×40 cm-es tepsit.
A zöldségtallérokhoz a zellert és a karalábét enyhén sós, bő vízben a forrástól számítva 2 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük, és papírtörlőn alaposan megszárítjuk. Egy nagy tálba öntjük a kókuszzsírt, hozzákeverjük a kurkumát, majd beleforgatjuk a zöldségtallérokat, végül sózzuk, borsozzuk. Vékony rétegben elterítjük a tepsiken, és 45 percre a sütőbe rakjuk (a tepsiket félidőben megcseréljük).
Amíg a tallérok elkészülnek, haladunk tovább. az öntet hozzávalóit botmixerrel összepürésítjük, majd kevés meleg vízzel csurgósabbra hígítjuk, és sózzuk, borsozzuk.
A harcsát is akkor iparkodjuk össze, miközben a tallérok a sütőben vannak. a halat sózzuk, borsozzuk. Ezután az újhagymát lefedve, néha megkeverve megfonnyasztjuk a kókuszzsíron egy 28 cm-es serpenyőben, és közben sózzuk, borsozzuk, illetve öntünk hozzá kevés vizet, hogy ne kapjon le. Miután üvegesre puhult, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a paprikát, majd hozzáadjuk a harcsacsíkokat.
A hagymás-paprikás halat 3–5 perc alatt megsütjük. Óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze a halhúst. Tálalás előtt meglocsoljuk a mustáros-kapros öntettel, és a zöldségtallérokkal kínáljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.