Főételek

Pestós pulykatekercs spenótos-fenyőmagos pennével

Az olasz konyha szerelmeseinek – haladós, finom és mutatós.

Pestós pulykatekercs spenótos-fenyőmagos pennével

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A pestós pulykatekercshez:

  • 50 dkg pulykamellfilé, 1 cm vékony szeletekre vágva
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 üveg 19 dkg-os készen vett bazsalikomos pesto
  • 1 csomag 7 dkg-os szeletelt pármai sonka
  • ½ dl olívaolaj
  • A spenótos-fenyőmagos pennéhez:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű durumlisztes penne
  • 5 dkg fenyőmag
  • 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1½ dl olívaolaj
  • 20 dkg bébispenót

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 20×25 cm-es tepsibe. A tésztának enyhén sós, bő vizet teszünk fel forrni egy nagy fazékban.

2

A hússzeleteket kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. Megkenjük őket a pestóval, aztán rájuk fektetünk 1-1 szelet sonkát, és szorosan felcsavarjuk. Hústűvel összetűzzük, és egymás mellé sorakoztatjuk őket a tepsiben.

3

A tekercsekre rálocsoljuk az olívaolajat, és 25 perc alatt megsütjük a sütőben.

4

Amíg a hústekercsek elkészülnek, haladunk tovább. A tésztát kifőzzük a lobogva forró vízben. A fenyőmagot egy közepes méretű, de mély serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük, félretesszük, és a helyén mérsékelt lángon megfonnyasztjuk a fokhagymát az olíva olajon, aztán lehúzzuk a tűzről.

5

A megfőtt tésztát leszűrjük, és a bébispenóttal meg a fenyőmaggal együtt mérsékelt tűzön összeforgatjuk a fokhagymás olívaolajjal a serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, és köretként a pulykatekercsek mellé adjuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet