Főételek

Spárgás, citromos, mentás rizottó

Üdítő fogás húsmentes napokra.

Spárgás, citromos, mentás rizottó

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg zöld spárga
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál cukor
  • ¼ teáskanál só
  • 30 dkg rizottórizs
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 3 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 1 kis csokor friss menta, apróra vágva
  • 2 evőkanál puha vaj

Elkészítés

1

A spárgát megmossuk, a fás szárát letörjük. Félreteszünk belőle 2 szálat a tálaláshoz, a többit 2 cm-es darabokra vágjuk.

2

Egy 2 literes lábosban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a 2 egészben hagyott spárgát és a spárgadarabokat, rászórjuk a cukrot meg a sót, és kevergetve addig sütjük, amíg a cukor felolvad és enyhén karamellizálódik. Az egész spárgákat kivesszük, és tálalásig papírtörlőn félretesszük.

3

A rizottórizst a spárgára szórjuk, és közepes hőmérsékleten 1 percig kevergetjük.

4

Felöntjük a zöldségalaplével, összeforraljuk, aztán takarékra vesszük a lángot, a lábost lefedjük, és a spárgás rizst 7-8 percig pároljuk.

5

Beleöntjük a tejszínt, és fedő nélkül további 5 percig pároljuk, közben többször megkeverjük.

6

A citromot megmossuk, recés késsel a húsáig körbehámozzuk, majd ék alakú bevágással a citromhártyák közül a citromhúst kivágjuk, a magokat eltávolítjuk.

7

Az apróra vágott mentát a citromhússal együtt a rizottóhoz adjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a puha vajat, és azonnal, az egészben hagyott spárgával díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet