Egyszerűen elkészíthető, lágy tésztájú kakaós édesség, amelybe itt-ott falatnyi, olvadt mogyorókrémadagok csempésznek érdekességet.
Mogyorókrémes süti
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál só
- 17½ dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- ½ dl tej
- 10 dkg csokoládés mogyorókrém
A forma előkészítéséhez:
- kevés puha vaj és cukrozatlan kakaópor
A tálaláshoz:
- kevés porcukor
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és kivajazunk, majd kakaóporral behintünk egy 24 cm-es kapcsos koszorúformát.
A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összevegyítve magunk mellé készítjük.
A puha vajat és a cukrot robotgéppel 2 perc alatt jól összedolgozzuk egy tálban, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, aztán lassabb fokozaton a lisztes részt, végül a tejet is.
A tésztát belekanalazzuk a formába, elegyengetjük a tetejét, majd a forma alját néhányszor finoman a munkapulthoz ütögetjük, hogy a tészta kissé elterüljön benne. A csokoládés mogyorókrémet teáskanálnyi mennyiségekben elpötyögtetjük rajta, és egy fakanál nyelével belekeverjük.
Megsütjük 30–35 perc alatt. Ha kihűlt, kifordítjuk a formából, és szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
8 adag lesz belőle.