Gluténmetes. Tejmentes. Tojásmentes. Vegán.
Epres-kókuszos chiamag-puding
Hozzávalók
- 5 dkg rizstejes fehér csokoládé
- 2½ dl enerBIO vaníliás rizsital
- 1 dl enerBIO kókusztej
- 25 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett eper
- 2 evőkanál enerBIO juharszirup
- 1 kezeletlen citrom
- 2½ dkg enerBIO kókuszchips
- 4 dkg enerBIO chia mag
Elkészítés
A fehér csokoládét apróra törve egy kis edénybe szórjuk, és ráöntjük a vaníliás rizsitalt meg a kókusztejet. Takaréklángon addig keverjük, amíg a csoki felolvad, aztán lehúzzuk a tűzről.
Az epret turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk juharszirupot, hozzáreszeljük a citrom héját, és apróra morzsolva hozzászórjuk a kókuszchipset. Rátöltjük a fehércsokoládés keveréket, és összeturmixoljuk az egészet.
Az epres turmixba belekeverjük a chia magot, de ezzel már nem turmixoljuk.
Az édességet szétosztjuk 4 tálkában, és lefedve 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnapra a megduzzadó chia magtól kellően besűrűsödik.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.