A halat párolás előtt kevés olívaolajon előpirítjuk, így előbújnak a természetes ízei. Ezután illatos, mustáros mártással bevonjuk, majd negyedóra alatt átsütjük, és már tálalhatunk is.
Kapros-tejfölös hal bébirépával
Hozzávalók
- 50 dkg fehér húsú tengeri halfilé
- só és frissen őrölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
A mártáshoz:
- 2 dl 12%-os zsírtartalmú tejföl
- 3 evőkanál felaprított, friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma, finomra zúzva
- 1 teáskanál dijoni mézes mustár
A körethez:
- 60 dkg bébirépa
- 3½ dkg vaj
- só és frissen őrölt bors
- 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
A halat 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük.
A halszeleteket a megforrósított olajon 2 adagban, oldalanként 1-1 perc alatt elősütjük. Áttesszük szorosan egymás mellé egy 30×20 cm-es sütőtálba, majd szétkenjük rajtuk a mártást, és az ételt 15 perc alatt készre sütjük.
Közben a bébirépát mérsékelt tűzön kevergetve átmelegítjük a megolvasztott vajon. Sózzuk-borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval, és a hallal együtt tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle. (1 adag: 379 kcal)