Főételek

Gombás-kecskesajtos lepény

Könnyű, gyors őszi vacsora.

Gombás-kecskesajtos lepény

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olaj
  • 50 dkg vegyes gomba, szeletekre vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • 5 ág friss kakukkfű, levelei lecsipkedve
  • 1 kis csokor friss petrezselyem, apróra vágva
  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 15 dkg lágy kecskesajt
  • 2 dkg parmezán, frissen reszelve
  • só és frissen őrölt bors
  • A kenéshez:

  • 1 tojás, enyhén felverve

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, amikor füstölni kezd, rászórjuk a gombaszeleteket. Megsózzuk, és továbbra is nagy lángon, néha megkeverve addig pirítjuk, amíg elforrja a levét.

2

Alaposan megborsozzuk, majd elkeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel.

3

A leveles tésztát egy lapos tepsibe simítjuk (ha szükséges, méretre igazítjuk), és egy kés fokával kb. 2 cm széles keretet húzunk bele, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át a tésztát.

4

A kereten belüli részen elosztjuk a gombás keveréket, megpöttyözzük a kecskesajttal és megszórjuk a reszelt parmezánnal.

5

A tojással megkenjük a tésztakeretet, és az előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

2 nagy adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet