Könnyű, gyors őszi vacsora.
Gombás-kecskesajtos lepény
Hozzávalók
- 1 evőkanál olaj
- 50 dkg vegyes gomba, szeletekre vágva
- 1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
- 5 ág friss kakukkfű, levelei lecsipkedve
- 1 kis csokor friss petrezselyem, apróra vágva
- 1 csomag friss leveles tészta
- 15 dkg lágy kecskesajt
- 2 dkg parmezán, frissen reszelve
- só és frissen őrölt bors
A kenéshez:
- 1 tojás, enyhén felverve
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, amikor füstölni kezd, rászórjuk a gombaszeleteket. Megsózzuk, és továbbra is nagy lángon, néha megkeverve addig pirítjuk, amíg elforrja a levét.
Alaposan megborsozzuk, majd elkeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel.
A leveles tésztát egy lapos tepsibe simítjuk (ha szükséges, méretre igazítjuk), és egy kés fokával kb. 2 cm széles keretet húzunk bele, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át a tésztát.
A kereten belüli részen elosztjuk a gombás keveréket, megpöttyözzük a kecskesajttal és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
A tojással megkenjük a tésztakeretet, és az előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
2 nagy adag lesz belőle.