A friss bazsalikommal, parmezánnal, fenyőmaggal készülő, eredeti olasz pesto ma már nálunk is igazán elterjedt. Ennek egy ázsiai változata az alábbi, amely elsősorban a távol-keleti ízek rajongóinak fog tetszeni.
Ázsiai pesto
Hozzávalók
- 2 nagy csokor friss korianderzöld
- 1 nagy csokor menta
- 2 evőkanál pirított szezámmag
- ½ zöld chilipaprika, finomra aprítva
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- kb. 3 cm-es friss gyömbér, lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1 teáskanál méz
- ½ zöldcitrom leve
Elkészítés
1
Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük és simára pürésítjük. Kiváló halakkal, sültekkel, de tésztához is jól megy (pl. hideg, japán soba tésztához).
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.