Édességek/ MENTES!

Gojis-pisztáciás fudge

Egyszerűen kivitelezhető bonbon, kézügyességre nincs szükség hozzá. Tökéletes karácsonykor konyhai ajándéknak, akár a nagy, végső hajrában is, mert expressz tempóban összeállítható. A piros goji bogyó és a zöld pisztácia nem csupán a szépségéhez járul hozzá, hanem mindkettő egészséges hozzávaló. A savanykás goji bogyó béta-karotinban és C-vitaminban gazdag – ugyanakkor egyikből sincs benne nagyobb mennyiség, mint más, mostanában kevésbé reklámozott bogyókban –, a klorofilltól zöld, édeskés ízű pisztácia a telítetlen zsírsavak és a B6-vitamin miatt érdemel jópontokat. De félreértés ne essék, ez az édesség messze nem lesz receptköteles. Csupán a goji és a pisztácia miatt egy kicsit kevesebb lelkiismeret-furdalással lehet enni.

Gojis-pisztáciás fudge

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 értékelés, átlag: 3,20 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 3 dkg aszalt goji bogyó
  • 3 dkg tisztított natúr pisztácia
  • 20 dkg gluténmentes fehér csokoládé
  • 15 dkg cukrozott sűrített tej
  • ¼ teáskanál só

Elkészítés

1

Folpakkal kibélelünk egy 12×12 cm-es műanyag dobozt úgy, hogy a fólia túllógjon a szélein.

2

A goji bogyót és a pisztáciát apróra vágva magunk mellé készítjük.

3

A fehér csokoládét darabkákra törjük, és a sűrített tejjel együtt gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a gőzről, majd elvegyítjük benne a sót, a goji bogyót és a pisztáciát.

4

A masszát elsimítjuk az előkészített dobozban. Ezután a dobozt párszor odaütögetjük a konyhapulthoz, hogy egyenletesen szétterüljön benne.

5

A masszát 1 éjszaka alatt megdermesztjük a hűtőben. Másnap a túllógó fólia segítségével kiemeljük a dobozból, és 25 db kis kockára vágjuk. Konyhai ajándék úgy lesz belőle, hogy egyenként celofánba tekerjük a kockákat, majd bezacskózzuk. Több hétig eláll a hűtőben.

Megjegyzés

25 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet