Egyszerűen kivitelezhető bonbon, kézügyességre nincs szükség hozzá. Tökéletes karácsonykor konyhai ajándéknak, akár a nagy, végső hajrában is, mert expressz tempóban összeállítható. A piros goji bogyó és a zöld pisztácia nem csupán a szépségéhez járul hozzá, hanem mindkettő egészséges hozzávaló. A savanykás goji bogyó béta-karotinban és C-vitaminban gazdag – ugyanakkor egyikből sincs benne nagyobb mennyiség, mint más, mostanában kevésbé reklámozott bogyókban –, a klorofilltól zöld, édeskés ízű pisztácia a telítetlen zsírsavak és a B6-vitamin miatt érdemel jópontokat. De félreértés ne essék, ez az édesség messze nem lesz receptköteles. Csupán a goji és a pisztácia miatt egy kicsit kevesebb lelkiismeret-furdalással lehet enni.
Gojis-pisztáciás fudge
Hozzávalók
- 3 dkg aszalt goji bogyó
- 3 dkg tisztított natúr pisztácia
- 20 dkg gluténmentes fehér csokoládé
- 15 dkg cukrozott sűrített tej
- ¼ teáskanál só
Elkészítés
Folpakkal kibélelünk egy 12×12 cm-es műanyag dobozt úgy, hogy a fólia túllógjon a szélein.
A goji bogyót és a pisztáciát apróra vágva magunk mellé készítjük.
A fehér csokoládét darabkákra törjük, és a sűrített tejjel együtt gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a gőzről, majd elvegyítjük benne a sót, a goji bogyót és a pisztáciát.
A masszát elsimítjuk az előkészített dobozban. Ezután a dobozt párszor odaütögetjük a konyhapulthoz, hogy egyenletesen szétterüljön benne.
A masszát 1 éjszaka alatt megdermesztjük a hűtőben. Másnap a túllógó fólia segítségével kiemeljük a dobozból, és 25 db kis kockára vágjuk. Konyhai ajándék úgy lesz belőle, hogy egyenként celofánba tekerjük a kockákat, majd bezacskózzuk. Több hétig eláll a hűtőben.
Megjegyzés
25 db lesz belőle.