Egy pohár fröccsel könnyű nyári étel.
Farfalle citromos gombával
Hozzávalók
- 50 dkg farfalle
- 6 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg apró szemű gomba, megtisztítva és félbevágva
- 1 citrom leve és héja
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 10 dkg parmezán, frissen reszelve
- 1-1 csokor petrezselyem és friss bazsalikom, felaprítva
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük.
2
Az olajat felforrósítjuk, és a gombát nagy lángon, kevergetve lepirítjuk rajta 5 perc alatt. Közben sózzuk-borsozzuk.
3
A pirított gombát összemelegítjük a többi hozzávalóval.
4
A tésztát leszűrjük, és hozzáforgatjuk a citromos gombához.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.