Főételek

Csicseriborsó-saláta póréhagymacsírával

Merénylet a nemtörődöm táplálkozás ellen: nem elég, hogy friss, tavaszi zöldségekkel és extra jótékony hatású csírával van tele, még az alap, a csicseriborsó is az egyik legegészségesebb hüvelyes, igen magas fehérjetartalommal.

Csicseriborsó-saláta póréhagymacsírával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 értékelés, átlag: 3,40 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 doboz 40 dkg-os csicseriborsó-konzverv
  • 3 fej hónapos retek
  • 4 szál zöldhagyma
  • ½ csokor zöldpetrezselyem
  • 1 doboz (60 g) póréhagymacsíra
  • Az öntethez:

  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz főtt tojás, cikkekre vágva

Elkészítés

1

A csicseriborsót leszűrjük, átöblítjük és papírtörlőn leszárítjuk.

2

A retket megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd azokat további csíkokra szeljük. A zöldhagymát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. A petrezselyemlevelet felaprítjuk.

3

Elkészítjük az öntetet: a mustárt a fehérborecettel, a citrommal, a sóval és a borssal elkeverjük, majd lassan, kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsorgatjuk az olajat.

4

Az összes hozzávalót összeforgatjuk az öntettel, tálba tesszük. Tojásgerezdekkel körítjük.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet