Merénylet a nemtörődöm táplálkozás ellen: nem elég, hogy friss, tavaszi zöldségekkel és extra jótékony hatású csírával van tele, még az alap, a csicseriborsó is az egyik legegészségesebb hüvelyes, igen magas fehérjetartalommal.
Csicseriborsó-saláta póréhagymacsírával
Hozzávalók
- 2 doboz 40 dkg-os csicseriborsó-konzverv
- 3 fej hónapos retek
- 4 szál zöldhagyma
- ½ csokor zöldpetrezselyem
- 1 doboz (60 g) póréhagymacsíra
Az öntethez:
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 dl olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
- a tálaláshoz főtt tojás, cikkekre vágva
Elkészítés
A csicseriborsót leszűrjük, átöblítjük és papírtörlőn leszárítjuk.
A retket megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd azokat további csíkokra szeljük. A zöldhagymát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. A petrezselyemlevelet felaprítjuk.
Elkészítjük az öntetet: a mustárt a fehérborecettel, a citrommal, a sóval és a borssal elkeverjük, majd lassan, kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsorgatjuk az olajat.
Az összes hozzávalót összeforgatjuk az öntettel, tálba tesszük. Tojásgerezdekkel körítjük.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.