MENTES!/ Videók

Csokis duplacsók

Gluténmentes.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 tojásfehérje
  • 12 dkg enerBIO nyers nádcukor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • ½ teáskanál enerBIO almaecet
  • 2 dkg enerBIO kókuszchips, megdarálva
  • A töltelékhez:

  • 7½ dkg enerBIO étcsokoládékrém
  • 4 dkg enerBIO kókuszkrém (a lehűtött konzerv kókusztejen található, sűrű réteg)
  • 2 teáskanál kókuszlikőr
  • a díszítéshez apró szemű szórócukor

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Sütőpapírt fektetünk egy 30x40 cm-es tepsi lapos hátoldalára.

2

A tojásfehérjékből először lágy habot verünk robotgéppel, majd apránként, kb. evőkanálnyi mennyiségben elkezdjük hozzáadni a cukrot, és közben tovább verjük. Miután az összes cukor belekerült, addig verjük a géppel, amíg kemény, fényes habot kapunk. Lassú fokozaton belevegyítjük a keményítőt, aztán az almaecetet.

3

A habot csillagcsöves habzsákba töltjük és 40 db 2 cm átmérőjű halmot nyomunk belőle egymástól 4-4 cm-re a tepsi sütőpapíros hátoldalára. A tetejüket meghintjük darált kókusszal.

4

Betesszük a habcsókokat a sütőbe, és a sütő hőmérsékletét azonnal 110 fokra csökkentjük. Sütjük 1 óráig, majd kihűlésig a lekapcsolt sütőben hagyjuk.

5

A töltelékhez a hozzávalókat gőz fölött összeolvasztjuk, langyosra hűtjük, a habcsókokat az aljukkal belemártjuk a töltelékbe, majd kettesével összeragasztjuk őket. Ezután a töltelékes részüket belehempergetjük a szórócukorba, és megvárjuk, amíg megdermed a töltelék.

Megjegyzés

20 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet