Rántott sajt izgalmasan roppanós és sokkal egészségesebb kiadásban.
Rántott minimozzarella zöldcitromos tartárral és grillezett sárgarépával
Hozzávalók
A grillezett sárgarépához:
- 8 közepes sárgarépa, 5×1 cm-es hasábokra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
A zöldcitromos tartárhoz:
- 1 dl majonéz
- 1½ dl tejföl
- 1 zöldcitrom kevés reszelt héja és leve
- só és frissen őrölt bors
- 1 evőkanál cukor
A rántott minimozzarellához:
- 2 csomag 20 dkg-os minimozzarella
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 tojás
- 10 dkg panko morzsa
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es sütőlemezt.
Rászórjuk a sárgarépahasábokat, összeforgatjuk az olívaolajjal, és 20 perc alatt megsütjük. Ezután grillfokozaton 5 perc alatt megkaramellizáljuk.
A tartárhoz az összes hozzávalót elkeverjük egy kis tálkában.
Egy 28 cm-es serpenyőben felmelegítjük az olajat a sütéshez.
A mozzarellagolyókat papírtörlőn szárazra itatjuk, majd egy műanyag dobozban összerázzuk a liszttel. Felverjük a tojást, a dobozba borítjuk, és ezzel is összerázzuk.
A panko morzsát beleöntjük egy másik dobozba, és összerázzuk a tojásos mozzarella 1/4 részével. Az összetapadt golyókat villával szétszedjük, és addig rázogatjuk, amíg mindegyik sajt bebundázódik. A golyókat ezután beleengedjük a forró olajba, és 45–50 másodperc alatt megsütjük minden oldalukon.
A kész golyókat papírtörlőre szedjük, és ugyanígy panírozzuk és sütjük az összes többi adag mozzarellát is.
A bundás mozzarellagolyókat a grillezett répával és a zöldcitromos tartárral tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.