Édességek

Sütőtökpuding fahéjas sziruppal

Hideg napokra, igazi bekuckózós estékre ajánljuk Fűszeres Eszter (Fűszer és Lélek) pudingját.  Fantasztikus az illata, és olyan jóleső nagymamás hangulata van.

Sütőtökpuding fahéjas sziruppal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 60 dkg sütőtök, meghámozva
  • 7 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • A sziruphoz:

  • 5 dkg kristálycukor
  • 1½ dl víz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • A formák kikenéséhez:

  • vaj

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és vajjal kikenünk 6 db 1½ dl­es tűzálló felfújtformát.

2

A tököt 2×2 cm-­es kockákra vágjuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi kétujjnyira ellepi. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük.

3

A főtt sütőtököt leszűrjük, botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a tojást.

4

A masszát szétosztjuk a formákban, és beletesszük őket egy nagyobb tepsibe. Annyi forró vizet öntünk köréjük, hogy a tálkák feléig érjen, aztán a tepsit 20 percre betesszük a sütőbe.

5

Közben egy kis lábosban a cukrot összeforraljuk a szirup többi hozzávalójával, majd kb. 5 perc alatt besűrűsítjük.

6

A sütőtökpudingot a sziruppal meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet