Hideg napokra, igazi bekuckózós estékre ajánljuk Fűszeres Eszter (Fűszer és Lélek) pudingját. Fantasztikus az illata, és olyan jóleső nagymamás hangulata van.
Sütőtökpuding fahéjas sziruppal
Hozzávalók
- 60 dkg sütőtök, meghámozva
- 7 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 tojás
A sziruphoz:
- 5 dkg kristálycukor
- 1½ dl víz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja és leve
A formák kikenéséhez:
- vaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és vajjal kikenünk 6 db 1½ dles tűzálló felfújtformát.
A tököt 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi kétujjnyira ellepi. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
A főtt sütőtököt leszűrjük, botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a tojást.
A masszát szétosztjuk a formákban, és beletesszük őket egy nagyobb tepsibe. Annyi forró vizet öntünk köréjük, hogy a tálkák feléig érjen, aztán a tepsit 20 percre betesszük a sütőbe.
Közben egy kis lábosban a cukrot összeforraljuk a szirup többi hozzávalójával, majd kb. 5 perc alatt besűrűsítjük.
A sütőtökpudingot a sziruppal meglocsolva tálaljuk.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.