Az olaszok imádják a paradicsomot, és jól teszik: az érett, lédús zöldség finom, és alacsony kalóriatartalmú. Ízben kiválóan illik hozzá a bazsalikomos-fenyőmagos ricotta.
Ricottás töltött paradicsom
Hozzávalók
- 20 szem (15 dkg) koktélparadicsom
- só és frissen őrölt bors
A töltelékhez:
- 1½ dkg fenyőmag
- 4 db (2 dkg) olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom
- 9 dkg ricotta
- 2 dkg aprított, friss bazsalikom
A tálaláshoz:
- 10 szem (4 dkg) magozott, fekete olajbogyó
Elkészítés
A félbevágott koktélparadicsomok belsejét az ujjunkkal óvatosan kiszedjük.
A töltelékhez a fenyőmagot mérsékelt tűzön kevergetve aranybarnára pirítjuk. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. Ezután a töltelék összes hozzávalóját és 3 evőkanál vizet botmixerrel összepürésítünk, majd sózzuk-borsozzuk.
A töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat.
A tálaláshoz az olajbogyókat felkarikázzuk, ráhelyezzük a töltött paradicsomokra, és a falatokat koktélpálcikákkal összetűzzük.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle. (10 db/adag: 102 kcal)