Főételek

Kapros-tejfölös hal bébirépával

A halat párolás előtt kevés olívaolajon előpirítjuk, így előbújnak a természetes ízei. Ezután illatos, mustáros mártással bevonjuk, majd negyedóra alatt átsütjük, és már tálalhatunk is.

Kapros-tejfölös hal bébirépával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 50 dkg fehér húsú tengeri halfilé
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • A mártáshoz:

  • 2 dl 12%-os zsírtartalmú tejföl
  • 3 evőkanál felaprított, friss kapor
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra zúzva
  • 1 teáskanál dijoni mézes mustár
  • A körethez:

  • 60 dkg bébirépa
  • 3½ dkg vaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.

2

A halat 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük.

3

A halszeleteket a megforrósított olajon 2 adagban, oldalanként 1-1 perc alatt elősütjük. Áttesszük szorosan egymás mellé egy 30×20 cm-es sütőtálba, majd szétkenjük rajtuk a mártást, és az ételt 15 perc alatt készre sütjük.

4

Közben a bébirépát mérsékelt tűzön kevergetve átmelegítjük a megolvasztott vajon. Sózzuk-borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval, és a hallal együtt tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle. (1 adag: 379 kcal)

Talán ez is érdekelhet