Ebben a kiadós melegszendvicsben a tonhal értékes fehérjéi és a rozskenyér magas rosttartalma biztosítják, hogy hosszú távon jóllakottnak érezzük magunkat. Belsejében olvadt sajt lapul, de adagonként csak 2 dkg – még kapóra is jön a csonterősítő kalcium miatt!
Tonhalas melegszendvics
Hozzávalók
- 8 dkg pizza mozzarella
- 8 szelet (8×28 g) rozskenyér
A szendvicskrémhez:
- 2 db 16 dkg-os doboz natúr lében eltett tonhal- konzerv (leszűrve 25 dkg)
- 2 evőkanál kapribogyó, lecsepegtetve és apróra vágva
- 4 evőkanál (20 g) aprított, friss petrezselyem
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- só és frissen őrölt bors
- 12½ dkg csökkentett zsírtartalmú natúr krémsajt
A kenéshez:
- 2 evőkanál (30 g) csökkentett zsírtartalmú vaj
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe.
A szendvicskrémhez a halat villával összetörjük, és a többi hozzávalóval összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A sajtot 8 szeletre vágjuk.
A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, és 4 szeletet a vajas oldalukkal lefelé egymás mellé fektetünk a tepsire. Mindegyikre teszünk 1-1 szelet sajtot, arányosan elosztjuk rajtuk a tonhalas krémet, lefedjük 1-1 másik szelet sajttal, végül jöhetnek a kenyérszeletek: a vajas oldalukkal felfelé nézve betakarjuk velük a szendvicseket.
A melegszendvicseket 8-10 perc alatt megsütjük a sütőben.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle. (1 adag: 376 kcal)