Édességek

Epermisu

Ez az édesség a nagy kedvencnek, a tiramisunak a kistestvére. Álszerénység nélkül állíthatom, hogy a puha babapiskóta és a fehér csokoládés krém egymásra épülő rétegeivel – köztük a megannyi, titkosan megbújó, friss eperdarabkával – eddig még mindig és mindenütt leírhatatlan sikert arattam.

Epermisu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (407 értékelés, átlag: 3,60 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 40 db babapiskóta
  • 30 dkg eper
  • A sziruphoz:

  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 kezeletlen citrom
  • A krémhez:

  • 50 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • A tetejére:

  • kevés cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

1

Először a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábosba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Lereszeljük a citromok héját, beleszórjuk a cukros szirupba, és a két lekopasztott citromnak kifacsarjuk a levét. A teaszűrőn átszűrt citromlevet hozzákeverjük a sziruphoz.

2

Ha ez a szirup készen van, hozzáfogunk a krémhez.

3

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítva beleszórjuk a turmixgépbe, amellyel egy perc alatt pépesre törjük. A piros, illatos kulimászt összekeverjük a mascarponéval, és máris mehet bele a gőz fölött megolvasztott fehér csoki is. Ha ezzel végeztünk, fellazítjuk a krémet a tejszínnel.

4

Egy 20 × 30 cm nagyságú, öblösebb tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis fehér csokis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperfalatkákkal, és addig folytatjuk a babapiskóta, a krém meg a gyümölcsdarabkák rétegezését, ameddig csak van miből. A vége mindig krémréteg, hogy a rászórt kakaópornak legyen mihez tapadnia.

5

Jót tesz neki, ha néhány órát vagy akár egy teljes napot is álldogál a hűtőben.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet