Gyors tavaszi étel, mely elkészül 25 perc alatt.
Mentás zöldborsókrémleves
Hozzávalók
- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 4 evőkanál vaj
- 4 evőkanál apróra vágott friss menta
- 2 dl habtejszín
- 1 l tej
- késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
A zöldborsót megpároljuk 2 evőkanál vajon, picit sózzuk. A menta felét a zöldborsóra szórjuk.
2
Felöntjük a borsót a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük szerecsendióval és borssal, majd felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük, utána leszűrjük. A maradék vajat megolvasztjuk és barnára pirítjuk.
3
A levest tányérokba merjük, rákanalazzuk a barnított vajat, végül megszórjuk a félretett mentával.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.