Falatok

Currys-szőlős csirkesaláta

Nagyon klassz vendégváró fogás, teljesen előre elkészíthető, majd várhat a sorsára a hűtőben, ugyanis hidegen a legfinomabb. Tálaláskor már csak ki kell porciózni.

Currys-szőlős csirkesaláta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál Madras currypor
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 kis friss chilipaprika, vékonyan felkarikázva
  • 2 dl kókusztej
  • 75 dkg mag nélküli szőlő

Elkészítés

1

A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, majd egy 28 cm-es serpenyőben kb. 4 perc alatt enyhén megpirítjuk a vaj és az étolaj keverékén. Megsózzuk.

2

Mérsékeljük alatta a tüzet, hozzáadjuk a száraz fűszereket és a chilit, és felöntjük a kókusztejjel. Alacsony lángon, kb. 10 perc alatt összerotyogtatjuk.

3

Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemek felét félbevágjuk. Amikor a csirke langyosra hűlt, hozzákeverjük.

4

A maradék egész szőlőszemeket félretesszük, és csak tálaláskor adjuk a csirkéhez. Pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet