Csicseriborsó-saláta
Hozzávalók
- 2 db 40 dkg-os csicseriborsó-konzerv
- 2-2 piros és zöld kaliforniai paprika, apró kockákra vágva
- 40 dkg koktélparadicsom, negyedekre vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem, finomra vágva
- 3 kezeletlen zöldcitrom
- 1 chilipaprika, kimagozva és apróra vágva
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- só és frissen őrölt bors
- a tálaláshoz 1 csomag pita
Elkészítés
1
A csicseriborsót lecsepegtetjük, hideg vízzel alaposan átöblítjük.
2
Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a csicseriborsót, a paprikakockákat, a paradicsomnegyedeket, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Ráreszeljük az egyik zöldcitrom héját, majd rányomjuk az összes levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal.
3
A csicseriborsó-salátát sózzuk-borsozzuk, és lefedve legalább 30 percre behűtjük. Szeletekre vágott pitakenyérrel a legfinomabb.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.