Édességek

Sárgadinnyeszorbet

Ha nem eszik belőle gyerek, néhány csepp vodkával vagy sárgadinnyelikőrrel is gazdagíthatjuk.

Sárgadinnyeszorbet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 15 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 db 70 dkg-os sárgadinnye (tisztítva kb. 35 dkg)
  • ¼ zöldcitrom leve

Elkészítés

1

A cukrot és a vizet egy kisebb lábasban összefőzzük, és ha a cukor már elolvadt, félretesszük, kihűtjük.

2

A sárgadinnyét megtisztítjuk, kimagozzuk, felkockázzuk, aztán botmixerrel szétturmixoljuk, és a zöldcitromlével együtt a cukorsziruphoz keverjük. Ha használunk alkoholt, most hozzáadjuk.

3

A keveréket a hűtőben legalább 3–4 órán át, de még jobb, ha másnapig teljesen lehűtjük. A fagylaltgépünk utasítása szerint megfagyasztjuk. A kész szorbetet vagy azonnal tálaljuk, vagy jól zárható edényben a mélyhűtőbe tesszük, majd tálalás előtt 30 perccel elővesszük, és átrakjuk a hűtőbe, hogy újra meglágyuljon kicsit.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet