Ha nem eszik belőle gyerek, néhány csepp vodkával vagy sárgadinnyelikőrrel is gazdagíthatjuk.
Sárgadinnyeszorbet
Hozzávalók
- 15 dkg cukor
- 2 dl víz
- 1 db 70 dkg-os sárgadinnye (tisztítva kb. 35 dkg)
- ¼ zöldcitrom leve
Elkészítés
A cukrot és a vizet egy kisebb lábasban összefőzzük, és ha a cukor már elolvadt, félretesszük, kihűtjük.
A sárgadinnyét megtisztítjuk, kimagozzuk, felkockázzuk, aztán botmixerrel szétturmixoljuk, és a zöldcitromlével együtt a cukorsziruphoz keverjük. Ha használunk alkoholt, most hozzáadjuk.
A keveréket a hűtőben legalább 3–4 órán át, de még jobb, ha másnapig teljesen lehűtjük. A fagylaltgépünk utasítása szerint megfagyasztjuk. A kész szorbetet vagy azonnal tálaljuk, vagy jól zárható edényben a mélyhűtőbe tesszük, majd tálalás előtt 30 perccel elővesszük, és átrakjuk a hűtőbe, hogy újra meglágyuljon kicsit.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.