MENTES!/ Videók

Gyümölcsös-diós labda

Gluténmentes. Tejmentes. Tojásmentes.

Gyümölcsös-diós labda

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 4,50 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A diós masszához:

  • 20 dkg dió
  • 8 dkg enerBIO puha aszalt sárgabarack
  • 2.5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál enerBIO juharszirup
  • A rumos barackpüréhez:

  • 10 dkg enerBIO puha aszalt sárgabarack
  • 2 evőkanál rum
  • 1-2 teáskanál friss citromlé
  • a hempergetéshez

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

1

A diós masszához a diót mérsékelt lángon kevergetve megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd kihűtjük. Az aszalt barackot félbevágjuk. Ezután a diót, az aszalt barackot, a kakaóport és a juharszirupot egy késes robotgépben összedaráljuk.

2

A rumos barackpüréhez a hozzávalókat botmixerrel összepürésítjük. Mivel az aszalt barack puha, elég csak félbevágni vagy félbetépkedni előtte.

3

Kiterítünk magunk elé egy darab folpakot, hogy azon formázzuk meg a labdákat. Ez úgy megy, hogy a masszából először 10 db egyenlő golyót gyúrunk, aztán egy-egy golyót ráhelyezünk a folpakra, enyhén nedves kézzel 10 cm átmérőjű körlapra nyomkodjuk, és a közepébe belehalmozunk jó 1 dkg rumos barackpürét. Ezután a pürés részre ráhajtogatjuk a diós körlap széleit a folpak segítségével, és a kezeinkkel pingponglabda méretű golyót formálunk belőle.

4

Az elkészült „labdákat” meghempergetjük kakaóporban. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

Megjegyzés

10 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet