Izmosan csokis, pár perces manna. Örömtelien kevés hozzáadott cukorral készül, hála érte a datolyának. Viszont mégsem érződik benne a datolya íze, mert annyira csokis, hogy a datolya szinte szóhoz sem jut. Kókusszal tálalva izgalmas desszert, de nélküle is kísértésbe hozó, kanalas lélekgyógyszer.
Bombajó csokoládépuding
Hozzávalók
- 15 dkg magozott aszalt datolya
- 8 dkg gluténmentes vegán étcsokoládékrém
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- ¼ teáskanál őrölt fahéj
- 1 db 400 ml-es kókusztejkonzerv
Az összeállításhoz:
- kevés natúr kókuszchips
Elkészítés
A datolyát darabkákra vágjuk, majd a csokoládékrémmel, a nádcukorral, a kakaóval, a fahéjjal és ½ dl kókusztejjel együtt összepürésítjük egy késes robotgépben. Hozzáadjuk a többi kókusztejet, és ezzel együtt simára turmixoljuk.
Az egészet átöntjük egy kis edénybe, és mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük, hogy a kókusztej zsiradéka teljesen felolvadjon. Ha kész, levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg kihűl.
A csokis keveréket szétosztjuk 4 db üvegtálkában, és megszórjuk natúr kókuszchipsszel. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.