Édességek/ MENTES!

Bombajó csokoládépuding

Izmosan csokis, pár perces manna. Örömtelien kevés hozzáadott cukorral készül, hála érte a datolyának. Viszont mégsem érződik benne a datolya íze, mert annyira csokis, hogy a datolya szinte szóhoz sem jut. Kókusszal tálalva izgalmas desszert, de nélküle is kísértésbe hozó, kanalas lélekgyógyszer.

Bombajó csokoládépuding

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 értékelés, átlag: 2,72 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 15 dkg magozott aszalt datolya
  • 8 dkg gluténmentes vegán étcsokoládékrém
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db 400 ml-es kókusztejkonzerv
  • Az összeállításhoz:

  • kevés natúr kókuszchips

Elkészítés

1

A datolyát darabkákra vágjuk, majd a csokoládékrémmel, a nádcukorral, a kakaóval, a fahéjjal és ½ dl kókusztejjel együtt összepürésítjük egy késes robotgépben. Hozzáadjuk a többi kókusztejet, és ezzel együtt simára turmixoljuk.

2

Az egészet átöntjük egy kis edénybe, és mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük, hogy a kókusztej zsiradéka teljesen felolvadjon. Ha kész, levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg kihűl.

3

A csokis keveréket szétosztjuk 4 db üvegtálkában, és megszórjuk natúr kókuszchipsszel. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet