MENTES!/ Videók

Áfonyás borzaska

Gluténmetes. Tojásmentes.


Áfonyás borzaska

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 dkg enerBIO mandula
  • 10 dkg enerBIO aszalt áfonya, apróra vágva
  • 3 csapott evőkanál enerBIO hajdinaliszt
  • 1 nagy, kezeletlen héjú citrom
  • 1 dl habtejszín
  • 5 evőkanál enerBIO folyékony virágméz
  • A díszítéshez:

  • 5 dkg fehércsokoládé, apróra törve
  • 1 evőkanál habtejszín

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe.

2

A mandulát megdaráljuk, aztán átszórjuk egy tálba. Hozzáadjuk az aszalt áfonyát, a hajdinalisztet, a citrom reszelt héját, a tejszínt és a mézet. Fakanállal alaposan összevegyítjük.

3

A masszát púpos evőkanálnyi adagokban a tepsire halmozzuk, és megsütjük 10 perc alatt, egyik tepsivel a másik után. Csak akkor szedjük le, ha már teljesen kihűltek.

4

A díszítéshez egymás mellett felsorakoztatjuk a kekszeket. A fehércsokit és a tejszínt gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk, majd megcsíkozzuk vele a kekszeket. Megvárjuk, amíg a csokicsíkok megdermednek.

Megjegyzés

Kb. 20 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet