Levesek

Tokaji borleves fűszeres pirítóscsillaggal


Tokaji borleves fűszeres pirítóscsillaggal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 értékelés, átlag: 4,50 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A fűszeres pirítóscsillaghoz:

  • 4 dkg puha vaj
  • 1 teáskanál mézessütemény-fűszerkeverék
  • 6 szelet fehér szendvicskenyér
  • A leveshez:

  • 8 tojássárgája
  • 14 dkg cukor
  • 4 dl tokaji aszú
  • 4 dl szóda
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 csipet só

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es lapos tepsit.

2

Elkészítjük a pirítósokat. Ehhez kézi robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük a vajat a mézessütemény-fűszerkeverékkel. Ezután a kenyérszeletekből egy süteménykiszúróval csillagformákat szúrunk ki, mindegyiket megkenjük a fűszeres vajjal, és a sütőpapíros tepsire sorakoztatva, 3-4 perc alatt megsütjük őket. Tálalásig félretesszük.

3

A leveshez nagy tálban a tojássárgájákat és a cukrot kézi habverővel 3-4 perc alatt kihabosítjuk. Ezután az aszút, a szódát, a citrom reszelt héját és a sót egy közepes méretű lábosban felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett, apránként a cukros tojáshoz szűrjük.

4

Az egészet kihabosítjuk, és forrón csészékbe töltjük. A fűszeres pirítóscsillagokkal tálaljuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet