Levesek

Sonkás-kukoricás chowder

A chowder Észak-Amerika pazar verziója a sűrű, tartalmas levesekre. Tipikusan tej vagy tejszín felhasználásával készül, ezektől lesz különösen gazdag és krémes.

Sonkás-kukoricás chowder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg sonka, 1×1 cm-es kockákra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 cső csemegekukorica, a szemek késsel levágva
  • 2 közepes krumpli, 1×1 cm-es kockákra vágva
  • 1 liter húsalaplé vagy átszűrt húsleves
  • 2 dl tejszín
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

Egy legalább 2 literes fazékban felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a sonkakockákat, és közepes lángon, néha megkeverve ropogósra sütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra szórjuk a vöröshagymát, a lángot mérsékeljük, és néha megkeverve kb. 5 perc alatt üvegesre pároljuk.

2

Rászórjuk a kukoricaszemeket és a krumplikockákat. Alaposan megsózzuk, átforgatjuk, és 5 percig kevergetve pirítjuk.

3

Ekkor felöntjük az alaplével vagy húslevessel, nagy lángon felforraljuk, majd a lángot mérsékelve addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Hozzáöntjük a tejszínt, és egyet rottyantunk a levesen. Ha kell, sózzuk, mindenképp borsozzuk, végül elkeverjük benne a félretett sonkakockákat, és tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet