Levesek

Őszibarackleves pezsgővel

Előre elkészíthető, nyáresti baráti összejövetelek nyitó fogása is lehet. Egy frissítő, hideg krémleves, ami igazán jól tud esni a nagy melegben.

Őszibarackleves pezsgővel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 értékelés, átlag: 3,68 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 5 dkg puha vaj
  • 40 dkg őszibarack, meghámozva, kimagozva és felcikkezve
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 1 csapott evőkanál főzhető vaníliás pudingpor
  • 1½ dl száraz pezsgő
  • 1½ dl habtejszín
  • A tálaláshoz:

  • 2 kis őszi­barack, meghámozva, kimagozva és felcikkezve

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Kikenünk 2 dkg vajjal egy 20×30 cm-es kerámia sütőtálat, és összekeverjük benne a barackot, a cukrot, a fűszereket, a citrom krumplihámozóval vékonyan leszedett héját, valamint a kifacsart levét. A maradék vajat rámorzsoljuk.

2

A barackot alufóliával lefedve 25 percre a sütőbe tesszük, majd alufólia nélkül még 5–10 percig sütjük.

3

A sült barackból kiszedjük a citromhéjat, aztán átkanalazzuk egy 2½ literes fazékba, és botmixerrel összepürésítjük. Elkeverjük benne a pudingport, majd hozzáöntjük a pezsgőt, a tejszínt és kb. 4 dl vizet.

4

A levest mérsékelt tűzön kevergetve pár perc alatt készre főzzük. Kihűtjük, és minimum 6 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor friss őszibarackszeleteket teszünk a tányérokba, és rámerjük a hideg levest.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet