Levesek

Kovászosuborka-leves

Mautner Zsófi (Chili&Vanília) pikáns leveséből vétek kihagyni a szalonnapörcöket.

Kovászosuborka-leves

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 12 db nagy kovászos uborka
  • 9 dl kovászos uborkalé
  • 9 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma, megreszelve
  • A zöldséges léhez:

  • 1-1 szál sárga- és fehérrépa
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A tálaláshoz:

  • 10 dkg füstölt császárszalonna, felkockázva
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 4 evőkanál aprított, friss kapor

Elkészítés

1

A zöldséges léhez a zöldségeket összedaraboljuk, és puhára főzzük annyi vízzel, amennyi ellepi. A levet leszűrjük, és azonnal hozzádobunk néhány marék jégkockát, amely hígítja, és egyúttal le is hűti. Végül kimérünk belőle 6 dl-t.

2

A kovászos uborkát felkockázzuk és turmixoljuk a zöldséges lével, az uborkalével, a joghurttal, a fokhagymával. A levest átszűrjük, tálalásig behűtjük.

3

A szalonnát pörcösre sütjük, papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Tálaláskor a levesre hintjük, amelyre adagonként ½ evőkanál olívaolajat és ½ evőkanál aprított kaprot is teszünk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet