Mautner Zsófi (Chili&Vanília) pikáns leveséből vétek kihagyni a szalonnapörcöket.
Kovászosuborka-leves
Hozzávalók
- 12 db nagy kovászos uborka
- 9 dl kovászos uborkalé
- 9 dl natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma, megreszelve
A zöldséges léhez:
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- 1 kis fej karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz:
- 10 dkg füstölt császárszalonna, felkockázva
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 4 evőkanál aprított, friss kapor
Elkészítés
A zöldséges léhez a zöldségeket összedaraboljuk, és puhára főzzük annyi vízzel, amennyi ellepi. A levet leszűrjük, és azonnal hozzádobunk néhány marék jégkockát, amely hígítja, és egyúttal le is hűti. Végül kimérünk belőle 6 dl-t.
A kovászos uborkát felkockázzuk és turmixoljuk a zöldséges lével, az uborkalével, a joghurttal, a fokhagymával. A levest átszűrjük, tálalásig behűtjük.
A szalonnát pörcösre sütjük, papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Tálaláskor a levesre hintjük, amelyre adagonként ½ evőkanál olívaolajat és ½ evőkanál aprított kaprot is teszünk.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.