Levesek

Kéksajtos hagymakrémleves

Kétféle hagyma és karakteres kéksajt teszi behízelgően lággyá az ízeit.

Kéksajtos hagymakrémleves

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 2 csokor újhagyma fehér szára, vékonyan felkarikázva
  • 10 dkg medvehagyma, csíkokra vágva
  • só és frissen őrölt bors
  • 5 dkg dió
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg kéksajt
  • 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • A tálaláshoz:

  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés

1

Egy 3 literes lábosban megolvasztjuk a vajat, majd az újhagymát és a medvehagymát takaréklángon, lefedve, néha megkeverve szűk 10 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. Közben sózzuk, borsozzuk.

2

Amíg a hagymaduó elkészül, a diót egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk mérsékelt lángon, aztán kihűtjük, és késsel durvára vágjuk. Félretesszük tálalásig.

3

A megpárolt kétféle hagymát lehúzzuk a tűzről. Vízforralóban 1½ liter vizet forralunk, majd a hagymára öntjük, aztán botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.

4

A krémleveshez hozzáöntjük a tejszínt, belemorzsoljuk a kéksajtot, és mérsékelt lángon addig melegítjük, amíg a kéksajt fel nem olvad benne. Ezalatt sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor rászórjuk a diót, megcsepegtetjük az olívaolajjal.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet