Levesek

Kecskesajtos céklaleves

Kecskesajtos céklaleves

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 35 dkg cékla
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1½ evőkanál olívaolaj
  • 1 púpos evőkanál cukor
  • 1 kis kezeletlen citrom
  • só és frissen őrölt bors
  • A rozmaringos mandulához:
  • 10 dkg hámozott mandula
  • ¾ dl olívaolaj
  • 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
  • só és frissen őrölt bors
  • A sűrítéshez:

  • 5 dkg natúr kecskrémsajt
  • 1 dl habtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

1

A mandulát egy kis edényben aranybarnára sütjük az olajban. Szűrőlapáttal kiszedjük, sózzuk-borsozzuk, friss rozmaringgal fűszerezzük. Ha kihűlt, durvára törjük.

2

A céklát gumikesztyűs kézzel meghámozzuk, majd megreszeljük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.

3

A hagymát megfonnyasztjuk az olajon egy 20 cm átmérőjű, 3 l-es fazékban. Rádobjuk a céklát, sózzuk-borsozzuk és 3-4 percig lefedve, de néha megkeverve pároljuk.

4

A hagymás céklához adunk pár darabka citromhéjat, 2 evőkanál citromlevet, a cukrot, 1½ l vizet. A levest felforraljuk, és lefedve, mérsékelt tűzön 15-20 percig főzzük.

5

A levesből kiszedjük a citromhéjakat, kidobjuk. Turmixgépben 2 részletben pürésítjük, aztán visszaöntjük a fazékba. Ellenőrizzük, megfelelően savanykás-édeskés ízű-e.

6

A sűrítéshez a hozzávalókat kézi habverővel simára keverjük. Apránként felhígítjuk néhány merőkanálnyi levessel, és átöntjük a fazékba. A levest mérsékelt lángon, kevergetve besűrítjük. Tálaláskor rászórjuk a rozmaringos mandulát.

Megjegyzés

4–6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet