Levesek

Joghurtos uborkakrémleves

Szempillantás alatt megvan, és főzni sem kell, cserébe előre elkészíthető. Van ennél ideáli­sabb vendégváró fogás?

Joghurtos uborkakrémleves

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 12 fürtös uborka (kb. 1,2 kg összesen), meghámozva és nagyobb darabokra vágva
  • 2 dl zöldségalaplé vagy víz
  • 4 szál újhagyma, fehér szárrésze karikákra vágva
  • 1 csokor friss kapor, levelei lecsipkedve
  • 1 csokor friss petrezselyem, levelei lecsipkedve
  • 2 kávéskanál frissen facsart citromlé
  • 6 dl görög joghurt
  • A tálaláshoz:

  • néhány friss kaporlevél
  • esetleg néhány görögdinnyekocka, 1×1 cm-esre vágva

Elkészítés

1

Egy turmixgépben simára pürésítjük az uborkát az alaplével vagy a vízzel, a hagymával, a zöldfűszerekkel és a citromlével. Aztán egy nagy keverőtálban vagy egy legalább 2 literes kancsóban elkeverjük a görög joghurttal, és sózzuk.

2

A levest 6 db 3 dl-es, csavaros tetejű üvegbe töltjük, és legalább 1 órára (legfeljebb 1 napra) a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Kaporlevéllel és görögdinnyekockával a tetején, hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet