Levesek

Hétfűszernövény-krémleves

Maga az újjáébredő természet: szimbolikus okokból 7 különböző zöldfűszer és levél harsogó színű, mégis meglepően visszafogott, harmonikus kombinációja.

Hétfűszernövény-krémleves

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 értékelés, átlag: 3,14 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 dkg vaj
  • 2 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 20 dkg burgonya, meghámozva és kockákra vágva
  • 8 dl zöldségalaplé
  • só és frissen őrölt bors
  • késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • 15 dkg friss fűszernövény 7-féléből vegyesen. Ezekből válasszunk: petrezselyem, snidling, sóska, zsenge spenót, medvehagyma, tárkony, borágó, turbolya, zsázsa
  • 2 dl tejszín
  • A tálaláshoz:

  • 2 főtt tojás, negyedelve
  • 2 db zsenge retek, vékonyan felszelve

Elkészítés

1

A vajat megolvasztjuk egy legalább 3 literes edényben. Rászórjuk a vöröshagymát, megsózzuk, és néha megkeverve kis tűzön kb. 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk. Ekkor a burgonyát a hagymához keverjük, felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és a burgonya puhulásáig főzzük.

2

Közben a kiválasztott 7-féle fűszernövényt apróra vágjuk késsel.

3

A levesalapot botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt a felaprított fűszernövényekkel együtt hozzákeverjük. Botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk, szükség esetén még sóval, borssal ízesítjük. Röviden összemelegítjük, majd a negyedelt tojásokkal és a felkarikázott zsenge retekkel tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet